Stoop ICT

Stoop ICT

Dienstverlening voor midden- en kleinbedrijf

Ondersteuning extern IT bedrijf

In verband met privacy kunnen we deze klantcase alleen geanonimiseerd presenteren.


Toen een klant van een derde partij te maken kreeg met een verwoestende cyberaanval waarbij alle servers, werkstations en zelfs de back-ups werden versleuteld, stonden zij voor een enorme uitdaging.


Hoewel de verleiding om losgeld te betalen groot was, koos de klant er bewust voor dit niet te doen. Wij werden door hun eigen interne IT-afdeling en het externe IT-bedrijf benaderd met de vraag of wij konden helpen bij het herstellen van hun ERP-systeem en het weer online krijgen van hun bedrijfsactiviteiten.


Vervolgens hebben we binnen slechts vijf dagen een volledige omgeving voor hun ERP-applicatie ingericht in ons datacenter, terwijl zij tegelijkertijd bezig waren met het heropbouwen van hun netwerk, servers en werkstations.

Deze inspanning omvatte onder andere het creƫren van een apart netwerk voor de klant ten behoeve van het ERP-pakket, het opzetten van SQL- en applicatieservers, het implementeren van RDS-servers en het bieden van VPN-toegang tot deze omgeving.


Dankzij deze tijdelijke omgeving kon de leverancier van het ERP-pakket de klant bijstaan bij het herstellen en vullen van hun ERP-systeem, waardoor de klant weer aan de gang kon.


Nadat hun eigen IT-infrastructuur na ongeveer vijf weken weer operationeel was, hebben we nieuwe ERP-servers opgezet en de gegevens overgebracht van onze tijdelijke omgeving naar de klantomgeving, waarmee de klant kon terugkeren naar hun normale bedrijfsvoering.

 

Kennismakingsgesprek

Ben je nieuwsgierig wat Stoop ICT voor jouw bedrijf kan betekenen? Dan komen wij graag met je in contact! Vraag een vrijblijvend kennismakings- of adviesgesprek aan.