Stoop ICT

Stoop ICT

Dienstverlening voor midden- en kleinbedrijf

Klantcase FysioChallenge

Toen onze klant plannen maakte om een nieuwe vestiging te openen in een andere stad, stond hen een aantal uitdagingen te wachten.


Ten eerste wilden ze graag bereikbaar blijven onder hetzelfde telefoonnummer als hun hoofdlocatie, terwijl ze ook onderling bestanden wilden delen tussen beide locaties. Daarnaast was het noodzakelijk om alle pc's en printers met netwerkkabels aan te sluiten, en een betrouwbaar en stabiel wifi-netwerk in het pand te hebben.


Om deze uitdagingen aan te pakken, begonnen we met het opstellen van een gedetailleerd IT-projectplan op basis van de wensen van de klant. Dit stelde ons in staat om eventuele verrassingen tijdens de implementatie te voorkomen.


Tijdens de verbouwing van het pand hebben we geadviseerd over de locaties voor netwerkaansluitingen en hebben we de internetsnelheden op beide locaties verhoogd door een upgrade van DSL naar glasvezel uit te voeren.


Voorafgaand aan de plaatsing van nieuwe binnenwanden hebben we een wifi-simulatie uitgevoerd om een schatting te maken van de ideale locaties voor wifi-accesspoints. Na de plaatsing van de wanden hebben we uitgebreide wifi-metingen uitgevoerd om de exacte montagepunten van de accesspoints te bepalen.


De nieuwe netwerkhardware werd geconfigureerd en getest op stabiliteit in ons kantoor voordat deze werd geïnstalleerd. Vervolgens hebben we een VPN-tunnel opgezet tussen beide locaties om het delen van bestanden en telefonie mogelijk te maken.


Het eindresultaat mag er zijn: de klant is uitermate tevreden. Bestanden delen, telefonie en wifi werken als een zonnetje. 

Kennismakingsgesprek

Ben je nieuwsgierig wat Stoop ICT voor jouw bedrijf kan betekenen? Dan komen wij graag met je in contact! Vraag een vrijblijvend kennismakings- of adviesgesprek aan.